En dag på Geologisk museum

Jeg vil fortælle om min tur til Geologisk museum. Far og jeg tog på Geologisk museum for vi havde fået et årskort af farfar, så vi Zoologisk museum, Geologisk museum og Botanisk have. I dag ville jeg på Geologisk museum for jeg kunne godt tænke mig at se hvad der var, jeg ville helst se ædelstene.

Da vi kom ind startede vi med at se på vores solsystems historie. Vi så bland andet Jordens historie i tid fra skabelsen til nutiden. Tiden var lavet som et tolv timers ur, der kunne vi se at dinosaurerne levede i fra starten af jordens tilblivelse. Der var også en meteor der var fløjet ned igennem solsystemet til Jorden, for at vi kunne spejle os i den. Skør sten…. 🙂

Der efter kiggede vi på en seismograf hvor vi kunne lave vores egne jordskælv, det var rigtigt sjovt, og min far udslettede hele jorden 🙁 med et slag. Senere da vi kom tilbage, forbi seismografen, lykkedes det også mig at ryste jorden i stykker.

Så gik vi ind og så om der var nogle aktive vulkaner i Danmark, det er der heldigt vis ikke, med de havde opsat nogle kugler der vejede forskelligt, og disse skulle give en ide om hvad jordens indre kerne vejede i forhold til jorden overlade. Man kunne også se om de tektoniske plader.

Bagefter så vi om en meteor med vulkaner på, og tegningerne til en Mars bil i 1:1, den syntes min far var støre end han havde forestillet sig så han blev overrasket. Der var også en opgave med at man skulle gætte på hvilken sten der meteoritter i gulvet, og så ville de blive lyst op. Vi kunne altså ikke se forskel, men det var sjovt.

Vi så også noget om Grønlads undergrund og sten, men det var ikke så spændende. Dog var der en KÆMPE stor musling, det var støre end min farfar og næsten lige så stor som min far.

Inden vi skulle op på første sal, sad vi og hyggede os med vores madpakke. Da vi kom op på første sal fandt vi et sted hvor vi kunne se stenene belyst med en UV lampe… så så stenene godt nok noget anderledes ud… og flere af dem blev rigtig flotte. Gid min lillesøster havde fået lov til at komme med. Jeg har også taget nogle billeder af dem, som jeg viser her på siden.

Vi kiggede så kort på noget der hed Danekræ, men det var der ikke meget ved.

Vi gik derefter ned i kælderen til en børneaktivitet, hvor jeg fik lov til at prøve at skære en sten over, for at se om der var krystaller inde i den… (Læs i bunden om der var krystaller i min sten)

Vi gik op på første igen for at se på mineraler og ædelstene og de var rigtigt flotte. Der var blandt andet gulv, sølv, smaragder, rubiner, diamanter, kviksølv, pyrit, floritter, beryl, calcit og mange flere. Der var også nogle skære mineraller som så ud som om de havde hår 🙂 det var rigtigt sjove at se.

Det var en hyggelig dag med far.

Der var krystal i min sten 🙂

One thought on “En dag på Geologisk museum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.