Emmelie De Forest – Only Teardrops (Dansk Melodi Grand Prix 2013) – powered by Reck Tube

Emmelie de Forest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fødselsnavn Emmelie Charlotte-Victoria de Forest

Født 28. februar 1993 (19 år) Randers, Danmark

Emmelie Charlotte-Victoria de Forest (født 28. februar 1993 i Randers), bedre kendt som Emmelie de Forest, er en dansk sangerinde. Hun repræsenterer Danmark ved Eurovision Song Contest 2013 i Malmö med sangen “Only Teardrops” skrevet af Lise Cabble og Julia Fabrin Jakobsen og produceret af Thomas Stengaard.

Opvækst og tidlige år

Emmelie de Forest er tipoldebarn af Dronning Victoria af Storbritannien og oldebarn af Kong Edward 7. Det er en udbredt opfattelse at Kong Edward fik en uægte søn, Maurice Arnold de Forest, som fik titel af østrigsk baron og liechtensteinsk greve, og som blev britisk politiker. Maurice Arnold de Forest var med Irma Paula Margareta Engström (gift Armfelt) (1903-1986) – uden for ægteskab? – far til Ingvar de Forest (1938-2010), som var Emmelie de Forests far. Han døde i 2010, da hun var 17 år gammel.

Forest har været aktivt udøvende sanger siden hun var ni år og har blandt andet sunget i kirkekor og gospelkor. Siden hun fyldte 14 år har hun sunget med den skotske musiker Fraser Neill, og sammen har de spillet og sunget i fire år på diverse festivaler, spillesteder og kulturhuse.

Da Forest fyldte 18 i 2011, flyttede hun fra Mariager i Nordjylland til København, hvor hun var blevet optaget på Katrine Sadolins ‘Complete Vocal institute’ for sangere. I 2012 har hun arbejdet, rejst, indspillet i studie, skrevet flere tekster og spillet guitar.

Karriere

Forest vandt Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Jyske Bank Boxen i Herning den 26. januar 2013.